Efficiëntie en kwaliteit in bouwtoezicht

Kwaliteitsborging in de bouw wordt steeds belangrijker. Niet alleen wordt wet- en regelgeving steeds strenger, maar ook neemt de impact van faalkosten op je winstgevendheid steeds meer toe.

Vanuit Woningborg Toetsing & Toezicht (WTT) zijn we ervan overtuigd dat efficiënt en goed bouwtoezicht niet alleen noodzakelijk is, maar ook helpt het financiële resultaat op je bouwprojecten te verbeteren door verlaging van faalkosten.

Tizo Wtt

Afgestemd op de bouwplanning

In de praktijk komt het vaak voor dat toezicht en bouwplanning niet goed op elkaar zijn afgestemd. Omdat we werken vanuit 40 jaar praktijkervaring in bouwtoezicht, weten we als geen ander hoe belangrijk dat is. We zorgen dan ook dat toetsingsbezoeken naadloos worden afgestemd op jouw bouwplanning. Zo voorkomen we dat werk onnodig stil komt te liggen. Via het WKI is er bovendien 24/7 inzicht in rapportages.

Naast de wettelijke eisen die worden gesteld in het bouwbesluit, kunnen we ook aanvullende criteria meenemen. Denk daarbij aan criteria voor ‘goed en deugdelijk werk’ of klantspecifieke criteria.

Minder faalkosten

In het verlengde van het vorige punt, doen we er alles aan om bouwtoezicht zo waardevol mogelijk te maken. Door ons werk goed op de bouwplanning af te stemmen, toetsen we op het optimale moment. Dat wil zeggen: op momenten dat herstel van gebreken nog goed mogelijk is. Dit zorgt voor minder faalkosten en daarmee een beter financieel projectresultaat.

Meer dan borging van kwaliteit

Borging van (bouw)kwaliteit is onze hoofdtaak. Maar daarnaast wordt WTT ook steeds vaker ingeschakeld om prestatiemetingen te doen. Denk aan een infraroodopname of gevelgeluidisolatiemeting. Zo wordt meteen duidelijk of en bepaald bouwdeel voldoet aan de prestatie-eisen.

Je kunt overal in Nederland op ons rekenen

We zijn altijd in de buurt. We bieden een landelijke dekking, zodat je bij een project niet na hoeft te denken of dit wel binnen het verzorgingsgebied ligt.

Kwaliteit heeft een (scherpe) prijs

Praktisch, efficiënt en goed. Dat zijn woorden die de rode draad in ons werk zijn. Ons werk en de werkprocessen zijn door de jaren heen zo sterk geoptimaliseerd, dat je blij verrast zult worden van onze prijsstelling. Een scherpe prijs, zonder in te leveren op kwaliteit is wat we je garanderen.

Probeer het zelf!

Laten we eens kennismaken. Om te zien welke mogelijkheden er zijn voor een langdurige samenwerking. Maak een afspraak. We zijn bereikbaar op 0182 59 29 97 of stuur een mail naar [email protected].