Het Beleid Voor Kwaliteit van Van Omme & De Groot

Van Omme & De Groot werkt al jaren samen met de Woningborg Groep. Het bouwbedrijf met de échte Rotterdamse mentaliteit staat bekend om het varen van hun eigen koers. Dit doet van Omme & De Groot al 100 jaar met veel succes! Het hele beleid is gericht op kwaliteit. Zo ook bij het project The View of Rotterdam Fase 1 in het Rotterdam Rijnhaven District. Vanuit de Woningborg Groep mocht WTT waarde toevoegen door onafhankelijk (extra) toezicht te verzorgen.

Van Omme en de Groot - WTT

Het Project 

In het Rotterdam Rijnhaven District worden er gewerkt aan een ontzettend gaaf project. Het project betreft 2 gebouwen. Een luxe appartementen complex Bay House met daarin het grootste appartement van Nederland genaamd ‘The Box’. Naast het appartementencomplex wordt een 5-sterren hotel gebouwd.

alt="Van omme en de Groot - WTT bouwplaats"

Samen voor aantoonbare kwaliteit

Ook bij dit project laat Van Omme & De Groot zien dat zij er alles aan doen om aantoonbaar kwaliteit te leveren. Zij hebben daarom Woningborg ingeschakeld om extra onafhankelijke kwaliteitschecks uit te voeren. Zo kan Van Omme & De Groot haar opdrachtgever voorzien van rapporten en worden er gebreken voorkomen. Dit wordt ook als zeer prettig ervaren door de opdrachtgever. Uitvoerder Leendert Verwijs geeft aan “De samenwerking met Henk Windmeijer en Aad van Dijk van Woningborg is ontzettend fijn. Naast dat het persoonlijke contact heel goed is wordt er proactief mee gedacht. Als er iets wordt gesignaleerd blijft het niet bij het rapporteren hiervan maar denken zij ook mee hoe dit op te lossen.” Aan het begin van het project kwamen de Technisch inspecteurs van Woningborg om de week langs. Later werd dit een maandelijks bezoek.

“De samenwerking met Henk Windmeijer en Aad van Dijk van Woningborg is ontzettend fijn. Naast dat het persoonlijke contact heel goed is wordt er proactief mee gedacht. Als er iets wordt gesignaleerd blijft het niet bij het rapporteren hiervan maar denken zij ook mee hoe dit op te lossen.”

Voorkomen is beter dan genezen

Het inschakelen van Woningborg voor onafhankelijke kwaliteitschecks geeft aan dat Van Omme & De Groot er alles aan doet om kwaliteit te leveren. “We vinden dit een mooi signaal richting de opdrachtgever. Je kunt beter van te voren investeren in de kwaliteit. Moet je later gebreken herstellen is dat gewoon niet fijn bovendien kost het financieel altijd meer dan de investering om aan de voorkant extra checks uit te laten voeren. Voor een volgend project zal ik de extra toetsingsmomenten weer overwegen”.

Van Omme de Groot - Kwaliteitstoetsing

Woningborg Toetsing en Toezicht

Vanuit Woningborg Toetsing en Toezicht levert een bijdrage aan de kwaliteit van de bouw. De technisch inspecteurs leveren hier een proactieve bijdrage aan. “Er wordt niet alleen gekeken naar gebreken. We kijken ook samen met de bouwer hoe ze kunnen worden opgelost op deze manier ben je echt betrokken bij het project en voorkomen we eventuele gebreker die na oplevering aan het daglicht komen”.  Aldus Woningborger Henk Windmeijer. 

Benieuwd naar wat jij kan besparen door het inzetten van extra kwaliteitchecks? 

Neem contact op via de mail ([email protected]) of bel naar 0182 59 29 97.