Kwaliteitsborging gestart met Bouwmaatschappij Tizo B.V.

WTT realiseert kwaliteitsborgingsprojecten waarbij de bouw met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI) getoetst wordt volgens de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Deze keer in beeld: Bouwmaatschappij Tizo B.V. met meerdere villabouw projecten in Zuid-Holland.

 

Bouwmaatschappij Tizo B.V. (Tizo) is, als vaste bouwpartner van Livingstone, gespecialiseerd in het bouwen van luxe villa’s in de regio Zuid-Holland. Er is gekozen voor WTT als kwaliteitsborger met het WKI omdat Tizo alle woningen bij Woningborg certificeert. Zij willen dat hun bouwkundige stukken door één organisatie worden getoetst en niet onder meerdere partijen verspreid zijn.

Tizo Wtt

Meer informatie over het project:

Bouwonderneming: Bouwmaatschappij Tizo B.V.
Project: meerdere villabouw projecten
Gemeente: Zuid-Holland
Start bouw: periode 2021-2022

Kwaliteitsborging met WTT

Er zijn in totaal vier pilot projecten door Tizo ingezet. Deze projecten zijn op één project na, waarvan de bouw nog loopt, allemaal afgerond. Het inzetten van meerdere pilot projecten heeft ervoor gezorgd dat Tizo zich optimaal heeft voorbereid op de inwerkingtreding van de Wkb per 01-01-2023.

Met elk pilot project is er meer ervaring opgedaan, zowel door Tizo maar ook in de samenwerking tussen Tizo en WTT. De projectleiders van Tizo waren betrokken bij de registraties. Het registreren van de bouw heeft hen tijd gekost maar de bouwkwaliteit heeft bij Tizo een hoge prioriteit en door de vastlegging met het WKI, zijn ze nog bewuster met de kwaliteit bezig geweest. Het inzetten van pilot projecten is voor Tizo een leerzame en positieve ervaring in de samenwerking met WTT geweest.

Wil je meer informatie over kwaliteitsborging met WTT? Vraag dan hier informatie op.

Meer informatie